Macey Foronda/BuzzFeed
Cieszymy się jak dzieci na to, że wreszcie zawitało do nas lato! Zatem prezentujemy idealny sposób, żeby to piękne wydarzenie uczcić. Oto przepis na galaretki z alkoholem w arbuzie:
1. Wydrąż połówkę arbuza.
2. W oddzielnym naczyniu zmieszaj zawartość 2 opakowań dowolnej galaretki smakowej z 4 szklankami wody.
3. Gdy galaretka ostygnie, dolej szklankę wódki i dokładnie wymieszaj.
4. Przelej galaretkową miksturę do wydrążonej połówki arbuza.
5. Wstaw arbuz do lodówki na ok. 4 godziny aż stężeje.
6. Ostrym nożem przekrój arbuza na plastry.
Smacznego! ;)
Macey Foronda/BuzzFeed
*Proporcje mogą się zmieniać, w zależności od wielkości arbuza. Nasz był całkiem spory.