DR

O nas|Kontakt|Pomoc|Regulamin
Facebook
Podziel się opinią


WYBIERZ LUB ZNAJDŹ PORADY

Ściąga

Zobacz ściągawki

Porady

Miksologia

Encyklopedia

Sprawdź encyklopedię

Wybierz po alfabecie:
A B C D E F G H IJ  K L M N O P Q R  S T U V W X Y Z dr

Jak wybrać najlepsze cytrusy

♥ Dodaj do ulubionych

Some rights reserved by La.Catholique/Flickr
Some rights reserved by La.Catholique - Flickr.com

Podobno ‘jemy oczami’, lecz przecież nie zawsze to, co wygląda ładnie jest najlepsze... 

Przy wyborze jakichkolwiek cytrusów powinniśmy kierować się ciężarem owocu, a nie jego wielkością. Większość dużych cytrusów posiada bardzo grubą skórkę i relatywnie mało soku, a wielkie plastry przytłaczają koktajl, zamiast stanowić subtelną dekorację.

Dodatkowo, ładne i lśniące owoce, aby wyglądały atrakcyjnie, pokrywane są warstwą wosku, który obowiązkowo należy z nich usunąć przed ich wykorzystaniem. Owoce, które są cięższe niż na to wyglądają zawierają dużo soku oraz mają cienką skórkę, z której z łatwością zrobimy zest lub twist. Wybierajmy więc te brzydsze i mniej okazałe, ładne zostawmy fotografom.

Mójbar.pl Copyright 2013 O nas | Kontakt | Pomoc | Regulamin

Witaj w swoim barze!





Wpisz datę urodzenia . .
Wpisz nazwę miasta
Proszę wypełnić wszystkie pola
Prezentowane materiały zawierają treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.
Niniejszym oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem serwisu Mójbar.pl, wyrażam zgodę na postanowienia Regulaminu oraz zobowiązuję się do nienaruszania postanowień Regulaminu.
Ta witryna internetowa korzysta z plików cookie. Wypełniając powyższy formularz, użytkownik akceptuje politykę dotyczącą prywatności oraz plików cookie witryny internetowej. Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z polityką prywatności i plików cookie.