DR

O nas|Kontakt|Pomoc|Regulamin
Facebook
Podziel się opinią


WYBIERZ LUB ZNAJDŹ PORADY

Ściąga

Zobacz ściągawki

Porady

Miksologia

Encyklopedia

Sprawdź encyklopedię

Wybierz po alfabecie:
A B C D E F G H IJ  K L M N O P Q R  S T U V W X Y Z dr

Zawiany Kucharz: tosty francuskie

♥ Dodaj do ulubionych

Zacznij niedziele na wesoło z pysznym przepisem od Zawianego Kucharza na tosty francuskie!

Potrzebne składniki:

  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżka cukru
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 łyżki Amaretto

    oraz 
     
  • 3 łyżki masła do podsmażania
  • 6 kawałków brioche lub bułki paryskiej

Przygotowanie:

W płytkim naczyniu ubić ze sobą wszystkie składniki. Następnie wymoczyć plasterki pieczywa przez 1 min z każdej strony.

Na patelni rozpuścić dużą łyżkę masła i rozprowadzić po całej patelni. Przełożyć bułki i smażyć ok. 2 minuty z każdej strony, dopóki nie będą pięknie zarumieniona (ale nie spalone!), dlatego ważne jest, żeby robić to na średnim ogniu. Odkładać na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi.

Smacznego!

Mójbar.pl Copyright 2013 O nas | Kontakt | Pomoc | Regulamin

Witaj w swoim barze!





Wpisz datę urodzenia . .
Wpisz nazwę miasta
Proszę wypełnić wszystkie pola
Prezentowane materiały zawierają treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.
Niniejszym oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem serwisu Mójbar.pl, wyrażam zgodę na postanowienia Regulaminu oraz zobowiązuję się do nienaruszania postanowień Regulaminu.
Ta witryna internetowa korzysta z plików cookie. Wypełniając powyższy formularz, użytkownik akceptuje politykę dotyczącą prywatności oraz plików cookie witryny internetowej. Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z polityką prywatności i plików cookie.