DR

O nas|Kontakt|Pomoc|Regulamin
Facebook
Podziel się opinią


WYBIERZ LUB ZNAJDŹ PORADY

Ściąga

Zobacz ściągawki

Porady

Miksologia

Encyklopedia

Sprawdź encyklopedię

Wybierz po alfabecie:
A B C D E F G H IJ  K L M N O P Q R  S T U V W X Y Z dr

Jak zinfuzować?

♥ Dodaj do ulubionych

MIKSOLOGIA AROMATYZOWANIE
Jak naprawić kiepski trunek, którym zostaliśmy obdarowani? Najlepiej go zinfuzować, czyli aromatyzować dodatkowymi składnikami. Poniżej receptura na to, jak z kiepskiej amerykańskiej whiskey własnoręcznie stworzyć oryginalny trunek.

Potrzebujemy butelkę Bourbonu, pomarańcze, cytrynę, laskę wanilii.

Używając ostrego noża lub obieraczki do ziemniaków, zdejmij skórkę z dokładnie umytych owoców. Z wewnętrznej części usuń białą gorzką warstwę. Przekrój wzdłuż laskę wanilii i wywiń na drugą stronę,nie usuwając nasion. Wrzuć wszystko do zamykanego pojemnika i zalej butelką Bourbona. Wstaw pojemnik na tydzień do ciemnego i chłodnego miejsca, wstrząsaj zawartość kilka razy dziennie. Po tygodniu przelej zawartość do pustej butelki po whiskey. Dla podkreślenia charakteru, można dodać do butelki po jednej skórce cytrusowej i laskę wanilii.

Mójbar.pl Copyright 2013 O nas | Kontakt | Pomoc | Regulamin

Witaj w swoim barze!





Wpisz datę urodzenia . .
Wpisz nazwę miasta
Proszę wypełnić wszystkie pola
Prezentowane materiały zawierają treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.
Niniejszym oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem serwisu Mójbar.pl, wyrażam zgodę na postanowienia Regulaminu oraz zobowiązuję się do nienaruszania postanowień Regulaminu.
Ta witryna internetowa korzysta z plików cookie. Wypełniając powyższy formularz, użytkownik akceptuje politykę dotyczącą prywatności oraz plików cookie witryny internetowej. Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z polityką prywatności i plików cookie.