DR

O nas|Kontakt|Pomoc|Regulamin
Facebook
Podziel się opinią


WYBIERZ LUB ZNAJDŹ PORADY

Ściąga

Zobacz ściągawki

Porady

Miksologia

Encyklopedia

Sprawdź encyklopedię

Wybierz po alfabecie:
A B C D E F G H IJ  K L M N O P Q R  S T U V W X Y Z dr

Jak zinfuzować?

♥ Dodaj do ulubionych

Zobacz również







Podziel się

Podziel się artykułem
           

       

       

MIKSOLOGIA AROMATYZOWANIE
Jak naprawić kiepski trunek, którym zostaliśmy obdarowani? Najlepiej go zinfuzować, czyli aromatyzować dodatkowymi składnikami. Poniżej receptura na to, jak z kiepskiej amerykańskiej whiskey własnoręcznie stworzyć oryginalny trunek.

Potrzebujemy butelkę Bourbonu, pomarańcze, cytrynę, laskę wanilii.

Używając ostrego noża lub obieraczki do ziemniaków, zdejmij skórkę z dokładnie umytych owoców. Z wewnętrznej części usuń białą gorzką warstwę. Przekrój wzdłuż laskę wanilii i wywiń na drugą stronę,nie usuwając nasion. Wrzuć wszystko do zamykanego pojemnika i zalej butelką Bourbona. Wstaw pojemnik na tydzień do ciemnego i chłodnego miejsca, wstrząsaj zawartość kilka razy dziennie. Po tygodniu przelej zawartość do pustej butelki po whiskey. Dla podkreślenia charakteru, można dodać do butelki po jednej skórce cytrusowej i laskę wanilii.

Mójbar.pl Copyright 2013 O nas | Kontakt | Pomoc | Regulamin

Witaj w swoim barze!





Wpisz datę urodzenia . .
Wpisz nazwę miasta
Proszę wypełnić wszystkie pola
Prezentowane materiały zawierają treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.
Niniejszym oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem serwisu Mójbar.pl, wyrażam zgodę na postanowienia Regulaminu oraz zobowiązuję się do nienaruszania postanowień Regulaminu.
Ta witryna internetowa korzysta z plików cookie. Wypełniając powyższy formularz, użytkownik akceptuje politykę dotyczącą prywatności oraz plików cookie witryny internetowej. Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z polityką prywatności i plików cookie.