DR

O nas|Kontakt|Pomoc|Regulamin
Facebook
Podziel się opinią

Alkoholowe trendy w 2015

♥ Dodaj do ulubionych


Przepowiadanie przyszłości to ryzykowne zajęcie, łatwo o głupią wpadkę. Redakcja Mojego Baru do lękliwych jednak nie należy i m. in. dlatego nie boimy się przedstawić naszych alkoholowych prognoz na nadchodzący rok.

Butelkowane koktajle

Gotowe drinki w butelkach przestają być synonimem złego gustu i przebojem wdzierają się do lokali oraz domowych barków. Napoje tego typu nie są już wyłącznie tanimi, przesłodzonymi karykaturami porządnych drinków. Obecnie butelkowane koktajle często są wyrobami o wysokiej jakości, robionymi z najlepszych składników. Doszło nawet do tego, że w niektórych barach serwuje się wyłącznie ekskluzywne, gotowe drinki z butelek. Podobno klienci tego typu przybytków doceniają to, że w lokalach tych serwowane napitki zawsze smakują dokładnie w ten sam, preferowany przez nich sposób. W przyszłym roku należy się spodziewać ekspansji butelkowanych koktajli – mogą pojawić się w lokalach, w których do tej pory ich nie było, w lodówkach w pokojach hotelowych czy też w restauracjach.

Piwa rzemieślnicze

Popularne ostatnimi czasy piwa rzemieślnicze w nadchodzącym roku mają poważną szansę stać się jeszcze popularniejsze. Moda na picie tego typu piw rośnie na fali zainteresowania zdrową żywnością i produktami lokalnymi. Bary oferujące wybór rzemieślniczych piw już na dobre wkomponowały się w Polski krajobraz i z czasem będą przyciągały coraz większe rzesze klientów spragnionych niebanalnego piwa. Niejeden nowy gracz będzie chciał zdobyć część rosnącego tortu piw rzemieślniczych. Prawdopodobnie pojawi się więcej browarów restauracyjnych, czyli browarów rzemieślniczych operujących w skali jednego lokalu, czy też jednej ulicy. Wielkie kompanie piwne już szykują się do produkcji specjalnych marek piwa mających trafiać w gusty osób chętnie kupujących piwa rzemieślnicze.

Herbata

W 2015 roku zapewne umocni się trend na robienie drinków na bazie herbaty, który zarysował się w odchodzącym roku. Obecnie barmani łączą różne herbaty z takimi alkoholami jak gin, aperol czy tequila. Powstające w ten sposób drinki zyskały popularność dzięki temu, że wiele z nich ma delikatny smak oraz dlatego, że podobno nie powodują zbyt uciążliwego kaca. Redakcja Mojego baru przewiduje, że różne przybytki będą chciały skapitalizować na tej powstającej modzie i wprowadzą do swoich kart nowe koktajle na bazie herbaty.

A już jutro opublikujemy listę nadchodzących trendów w Polsce, przygotowaną przez trzech rodzimych ekspertów... 

Autor: FARUK

Mójbar.pl Copyright 2013 O nas | Kontakt | Pomoc | Regulamin

Witaj w swoim barze!





Wpisz datę urodzenia . .
Wpisz nazwę miasta
Proszę wypełnić wszystkie pola
Prezentowane materiały zawierają treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.
Niniejszym oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem serwisu Mójbar.pl, wyrażam zgodę na postanowienia Regulaminu oraz zobowiązuję się do nienaruszania postanowień Regulaminu.
Ta witryna internetowa korzysta z plików cookie. Wypełniając powyższy formularz, użytkownik akceptuje politykę dotyczącą prywatności oraz plików cookie witryny internetowej. Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z polityką prywatności i plików cookie.