Opis
Złoty Mandaryn to pozycja dla miłośników wielu smaków, które są wyczuwalne w tej recepturze.
Słodki smak poczujemy dzięki syropowi cynamonowemu. Owocowe muśnięcie jest zagwarantowane przez świeżą mandarynkę. Kroplę goryczki zawdzięczamy bittersowi pomarańczowemu, uszlachetnionemu szafranem, czyli złotem wśród przypraw. Całość wieńczy Lillet Rouge, który podkręci koktajl o wytrawne nuty.
Sposób przygotowania
Do shakera dodajemy połówkę mandarynki i ugniatamy ją za pomocą muddlera. Następnie wlewamy syrop cynamonowy oraz białko. Całość energicznie wstrząsamy przez kilka sekund, tak aby delikatnie ubić białko. Następnie otwieramy shaker i wlewamy pozostałe składniki, oprócz Lillet Rouge. Shaker uzupełniamy lodem i wstrząsamy przez kilkanaście sekund. Całość przecedzamy do szkła typu "short" wypełnionego świeżym lodem. Na koniec na wierzch koktajlu lejemy delikatnie Lillet Rouge tak aby uzyskać warstwę. Kończymy dekorując cząstkami mandarynki oraz szczytem z mięty.
Video
Brak Video
Komentarze (0)
Komentarzy Brak!