DR

O nas|Kontakt|Pomoc|Regulamin
Facebook
Podziel się opinią
< Powrót

Złoty Mandaryn

Składniki

Zaloguj się, aby sprawdzić, czy masz w swoim barku potrzebne składniki
wódka czysta - 50ml
lillet rouge - 15ml
białko kurze - 20ml
sok z cytryny - 20
syrop cynamonowy - 20ml
świeża mandarynka - 1połówka
bitters pomarańczowy infuzowany szafranem - 2dash

Wyślij recepturę mailem

Zobacz również

Opis

Złoty Mandaryn to pozycja dla miłośników wielu smaków, które są wyczuwalne w tej recepturze. Słodki smak poczujemy dzięki syropowi cynamonowemu. Owocowe muśnięcie jest zagwarantowane przez świeżą mandarynkę. Kroplę goryczki zawdzięczamy bittersowi pomarańczowemu, uszlachetnionemu szafranem, czyli złotem wśród przypraw. Całość wieńczy Lillet Rouge, który podkręci koktajl o wytrawne nuty.

Sposób przygotowania

Do shakera dodajemy połówkę mandarynki i ugniatamy ją za pomocą muddlera. Następnie wlewamy syrop cynamonowy oraz białko. Całość energicznie wstrząsamy przez kilka sekund, tak aby delikatnie ubić białko. Następnie otwieramy shaker i wlewamy pozostałe składniki, oprócz Lillet Rouge. Shaker uzupełniamy lodem i wstrząsamy przez kilkanaście sekund. Całość przecedzamy do szkła typu "short" wypełnionego świeżym lodem. Na koniec na wierzch koktajlu lejemy delikatnie Lillet Rouge tak aby uzyskać warstwę. Kończymy dekorując cząstkami mandarynki oraz szczytem z mięty.

Video

Brak Video

Komentarze (0)

Zaloguj
Komentarzy Brak!
Mójbar.pl Copyright 2013 O nas | Kontakt | Pomoc | Regulamin

Witaj w swoim barze!





Wpisz datę urodzenia . .
Wpisz nazwę miasta
Proszę wypełnić wszystkie pola
Prezentowane materiały zawierają treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.
Niniejszym oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem serwisu Mójbar.pl, wyrażam zgodę na postanowienia Regulaminu oraz zobowiązuję się do nienaruszania postanowień Regulaminu.
Ta witryna internetowa korzysta z plików cookie. Wypełniając powyższy formularz, użytkownik akceptuje politykę dotyczącą prywatności oraz plików cookie witryny internetowej. Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z polityką prywatności i plików cookie.