DR

O nas|Kontakt|Pomoc|Regulamin
Facebook
Podziel się opinią


WYBIERZ LUB ZNAJDŹ PORADY

Ściąga

Zobacz ściągawki

Porady

Miksologia

Encyklopedia

Sprawdź encyklopedię

Wybierz po alfabecie:
A B C D E F G H IJ  K L M N O P Q R  S T U V W X Y Z dr

Zakrapiane nasiona dyni

♥ Dodaj do ulubionych

Halloween za nami, jednak sezon dyniowy wciąż trwa. Oto przepis na pyszną, chrupiącą przękąskę na jesienne wieczory. Świetnie pasują do koktajli na bazie whisky, rumu, a nawet tequili.

Składniki:

  • 1,5 szklanki nasion dynii (surowe, oczyszczone)
  • 0,5 szklanki ciemnego rumu
  • 0,5 szklanki burbonu
  • 1,5 łyżki brązowego cukru
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
  • 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • większa szczypta gałki muszkatałowej (w proszku)


Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do 140 stopni.
2. Do niewielkiego rondelka wrzuć nasiona dyni, ciemny rum, burbon i brązowy cukier. Gotuj na małym ogniu, dopóki nasiona nie zaczną przybierać szarego koloru.
3. Zdejmij rondelek z ognia i odcedź nasiona od mikstury.
4. W misce zmieszaj pozostałe suche składniki razem z nasionami.
5. Wyłóż blache papierem do pieczenia, a następnie przełóż na nią przygotowane nasiona dyni.
6. Piecz przez około 45 minut, mieszając co jakiś czas, żeby nasiona się nie skleiły ze sobą. 
7. Pozostaw blachę do ostygnięcia, następnie przełóż nasiona do miski.

Mójbar.pl Copyright 2013 O nas | Kontakt | Pomoc | Regulamin

Witaj w swoim barze!





Wpisz datę urodzenia . .
Wpisz nazwę miasta
Proszę wypełnić wszystkie pola
Prezentowane materiały zawierają treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.
Niniejszym oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem serwisu Mójbar.pl, wyrażam zgodę na postanowienia Regulaminu oraz zobowiązuję się do nienaruszania postanowień Regulaminu.
Ta witryna internetowa korzysta z plików cookie. Wypełniając powyższy formularz, użytkownik akceptuje politykę dotyczącą prywatności oraz plików cookie witryny internetowej. Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z polityką prywatności i plików cookie.