Nie żebyśmy mieli coś przeciwko piwu, wręcz… "jesteśmy za, a nawet przeciw". Grill i piwo są nieodłączne tak jak śledź i wódka, czy szampan i kawior. Co jednak kiedy grillowanie chcemy wznieść na wyższy poziom lub nasi goście zażyczą sobie coś innego do picia niż piwo?
Zamiast rozkładać ręce lub sugerować wódkę z colą, należy sięgnąć po sprawdzone w niejednym boju koktajle, stworzone przez naszych użytkowników. Drinki te nie dość że dobrze sprawdzą się jako dodatek do grillowanych potraw to dodatkowo podniosą rangę naszego ucztowania:
Dobra alternatywa dla tych którzy na myśl o koktajlu myślą Mojito. Rześki, owocowo ziołowy drink świetnie komponujący się nie tylko z grillowanym mięsiwem ale i z pieczonymi warzywami.
Grill, to nie tylko karkówka czy skrzydełka ale i wszelkiego rodzaju sałatki warzywne. Tarty fenkuł, anyżek i mięta użyte w koktajlu rewelacyjnie wpisują się w obraz suto zastawionego stołu.
Ziołowy drink będący dobra alternatywa dla ginu z tonikiem i drinków z Martini. Bardzo orzeźwiający i elegancki w sam raz na weselnego grilla.
Dla poszukujących czegoś więcej niż drinka z wódką. Egzotyczne aromaty tego koktajlu świetnie współgrają z grillowanymi potrawami kuchni dalekiego wschodu.
A jakie są wasze propozycje?