DR

O nas|Kontakt|Pomoc|Regulamin
Facebook
Podziel się opinią


WYBIERZ LUB ZNAJDŹ PORADY

Ściąga

Zobacz ściągawki

Porady

Miksologia

Encyklopedia

Sprawdź encyklopedię

Wybierz po alfabecie:
A B C D E F G H IJ  K L M N O P Q R  S T U V W X Y Z dr

Hasło: Peach Flavoured Brandy


Viktorija - Fotolia.com 

Oznaczenie stosowane na butelkach dwóch bardzo odmiennych produktów: destylatu z owoców brzoskwini i likieru o smaku brzoskwini. Pierwszy produkt wytwarzany jest podobnie jak klasyczna brandy z winogron, ale z wykorzystaniem w ich miejsce brzoskwiń. Proces produkcji obejmuje kolejno rozgniatanie brzoskwiń, fermentację, destylację i ewentualne starzenie w beczkach. Zazwyczaj finalny produkt jest bezbarwny lub w wyniku starzenia lekko złotawy. Trunek o mocy ok.40 % z bardzo delikatną nutą brzoskwiń spożywany jest w formie czystej. Drugi produkt, czyli likier o smaku brzoskwiń powstaje podobnie jak inne likiery ale w odróżnieniu do szeroko stosowanego spirytusu zbożowego, bazowym alkoholem jest tu klasyczna brandy z winogron, stąd nazwa Peach Flavoured Brandy. Produkt o mocy ok.20% i pomarańczowym kolorze wykorzystywany jest do mieszania w koktajlach.

Mójbar.pl Copyright 2013 O nas | Kontakt | Pomoc | Regulamin

Witaj w swoim barze!





Wpisz datę urodzenia . .
Wpisz nazwę miasta
Proszę wypełnić wszystkie pola
Prezentowane materiały zawierają treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.
Niniejszym oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem serwisu Mójbar.pl, wyrażam zgodę na postanowienia Regulaminu oraz zobowiązuję się do nienaruszania postanowień Regulaminu.
Ta witryna internetowa korzysta z plików cookie. Wypełniając powyższy formularz, użytkownik akceptuje politykę dotyczącą prywatności oraz plików cookie witryny internetowej. Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z polityką prywatności i plików cookie.