Witam, czy macie porady dotyczące przygotowywania drinków molekularnych? Staram się sam w domu przećwiczyć i korzystam z poradnkó internetowych
Generalnie droga zabawa xD mam kumpla, który załapał się jako barbek w restauracji z fifarafa kuchnią molekularną, to udało mu się trochę podpatrzeć i nauczyć kilka trików z suchym lodem
http://www.pastemagazine.com/blogs/lists/2014/12/10-easy-molecular-gastronomy-recipes.html dobre na start
http://mojbar.pl/lifestyle/Miksologia%20molekularna%20-%20o%20co%20chodzi.htm - tu po krótce opisane, ale polecam poszukanie na zagranicznych forach, w polsce ten temat jeszcze troche kuleje
suchy lód jest spoko
suchy lód zawsze robi wrażenie na gosciach, kopary im opadaja, moja kuzynka mnie odwiedzila kiedys w barze, myslala ze cos sie pali hihihi
http://mojbar.pl/lifestyle/Suchy%20l%C3%B3d%20-%20z%20czym%20to%20si%C4%99%20je.htm kilka słów o suchym lodzie