cześć, pytanko, jakie syropy najlepiej nadaja sie na drinki owocowe? zdaje sobie sprawe ze lepiej postawic na naturalne skladniki, ale jak jest wiecej ludzi to trudno wszystkim zrobic drinki w krotkim czasie. a wiadomo jak to bywa, nawet na domowce zdarza sie "tabaka" jak w normalnym barze;)
ostatnio na rodzinnej imprezce mielismy tyle osob, ze dalem wszystkim po piwku na rozgrzewke a sam poszedlem do kuchni na pol godzinki i zrobilem gotowe gesty syrop owocowy, wrzucilem do blendera truskawki, cukier i sprite przelalem do butelki po wodzie i odmierzałem gotowca prosto do szklanek. do tego dolewasz alkohol ja używałem tequili i wyszly z tego margarity, ale z wódką też by wyszło w porządeczku
monin robi gotowe puree, ale trzeba je porzadnie wyszejkowac
Barmanskyy a potrzebujesz to na domówke czy na impreze w klubie?
polecam prosty przepis na domowy syrop owocowy, wybrane owoce, np. 1 szklanka malin + 1 szklanka truskawek, miksujemy w blenderze, przelewamy gesta miksture do rondelka, zasypujemy 3 szklankami cukru, dolewamy 3 szklanki wode i gotujemy na malym ogniu. można to dodawać do drinka z wódką, lub do wody naturalnej ;)
lolaawaw A długo to trzeba gotować? Jak robię syrop cukrowy, to gotuję tylko do momentu rozpuszczenia się cukru.
Nie wiem, na oko :)
ha ha, dobra rada xD